Steun New York Times voor Pose Running

Author: admin

Pose Running heeft steun ontvangen over blessurevrij rennen van een onderzoek te lezen in de New York Times. Het onderzoek is het eens met de hoofdpunten van Pose Running. Volgens het artikel is een renner met een mooie, zachte looppas een renner met minder kans op blessures.

Bij Pose Running wordt dit precies aangeleerd: een voorvoet landing zorgt ervoor dat er minder druk op de gewrichten van de enkel en de knie komt. Iemand die rent met een hak landing komt harder neer op de grond en zal twee keer zijn lichaamsgewicht op de gewrichten van enkel en knie moeten opvangen. Iemand die dit jarenlang duurt zal slijtage en pijntjes ondervinden.

Bij Endurance Coach Max wordt aangeleerd de voet van de niet-standbeen ontspannen naar beneden te houden, ook Bolt doet dit in het plaatje hieronder: op deze manier is het efficiënter om op je voorvoet te landen in vergelijking met de hak landing. Wie zijn voet niet ontspannen houdt, maar zijn tenen recht naar voren wijst zal eerder op de hak terecht komen en daarmee een grotere kans op blessures hebben.

Het veranderen van je loopstijl is niet iets wat in een dag aan te leren is. Het veranderen van je loopstijl kost tijd, energie en mentale weerbaarheid. Endurance Coach Max helpt je graag hierbij en verzekert je dat je uiteindelijk kan rennen zonder die vervelende pijntjes.

Een ander mooie bijkomstigheid van Pose Running is dat het sneller en efficiënter is: je maakt namelijk gebruik van zwaartekracht om vooruit te komen en niet van spierkracht. Een renner die vooruit komt zonder spierkracht is een renner die het langer kan volhouden en daarmee op zowel lange als korte afstanden sneller bij de finish is.

Stuur een bericht naar max@coachmax.nl bij interesse in het aanleren van de Pose Running Methode.

Comments (0)

Gerelateerde artikelen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 73 beoordelingen
js_loader